Volite sebe

Verujem da je većina vas volelo i bilo voljeno. Verujem da ste svi rekli da volite nekog ili nešto. Siguran sam da ste bar jednom osetili taj osećaj kada volite nekog ili nešto. Dečka, devojku, roditelja, tortu, sport, prijatelja. Tada ste se osećali kao da ste na vrhu sveta, da možete postići sve što vam padne na pamet.

Zamislite sada kada bi ste iskazali slična osećanja, ili makar rekli “Volim te”, strahu, poteškoću, teškom izazovu. Da li mislite da bi vam bilo lakše, makar 1%?

Stvari su takve u životu, da kada nešto volite, to vam pomaže. Kada ste zaljubljeni, lakše učite, radite, teške reči se ne lepe za vas.

Da li volite sebe? Kada to kažem, ne mislim svoje telo, izgled ili pamet. Da li volite sve što se dešava u vašem životu, jer to jeste deo vas. Da li volite svoje strahove, izazove, poteškoće?

Kada se suočite sa strahom, poteškoćom, poslednje što će vam pasti na pamet, će biti da ga volite. Zato te svari i postoje u životu, da vas pomere iz idealnog položaja i nauče da vam je mesto u ljubavi prema svemu. Strahovi nestaju kada ih volite. Samo mu recite “Volim te teški ispitu;strahu od mraka; ti koji izazivaš u meni loša osećanja…”

Poteškoće, strahovi ne postoje u ljubavi. Zato radite stvari koje volite, a kada radite one koje ne volite, kažite im da ih volite. Kada se mučite sa učenjem, kažite knjizi da je volite, voliće i ona vas. Ljubav (znanje) oslobađa.

Volite sebe, svoj život i sve što se dešava u njemu, i ljubav ćete dobiti zauzvrat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: