5 načina kako da ostanete pozitivni

Dobro jutro!

Da li ste primetili koliko male stvari utiču na vaš svakodnevni život?

Da li ste dobili jutros veselo “dobro jutro” za vreme doručka ili samo gunđanje? Da li ste se toplo nasmejali i srećno odgovorili? Da li gledate ljude u oči i poklanjate im potpunu pažnju dok govore? Da li zaista slušate odgovor kada postavite pitanje nekome? Da li zaista brinete ili se izolujete od loših vesti koje čujete svakog dana?

Nadam se da je vaš odgovor pozitivan na sva gore postavljena pitanja, jer niko od nas ne želi da bude ta negativna osoba. Kako da ostanemo pozitivni, kada se toliko negativnih stvari dešava svakog dana oko nas?

1. Neka vam entuzijazam postane dnevna navika. Probudite se srećni. Budite zahvalni na danu koji je pred vama. Mislite pozitivno svakog jutra. To vas može poneti i kroz najteže dane. Ne dozvolite negativnim ljudima da odrede koliko vredite.

2. Ne sakupljajte loše emocije. Svi mi imamo incidente u životu kada smo se osećali odbačeno, odbijeni nečijom negativnom reakcijom ili uvređeni. Lako je prisećati se negativnih stavova ako nastavljamo da se sećamo tih situacija ili reagujemo na njih. Zaboravite ih. Nisu vredna prisećanja.

3.Ne hvalite se. Radite dobro za vas i vaše samopouzdanje, ne zbog pohvala. Ako hoćete da budete iznad drugih vašim delima, vrlo brzo možete umisliti da ste nedovoljno dobri umesto da budete ponosni.

4. Imajte pozitivnu grupu za podršku. Sprijateljite se sa onima koji imaju ovakav isti stav u životu. Uvidećete da vas uzajamna podrška održava pozitivan stav.

5. Zahvalite se Bogu za ono što imate. Neka vam svaki dan bude najbolji mogući. Kada se dan završi, nestao je zauvek.

Živite u sadašnjosti. Nadajte se sutrašnjosti. Živite na Njegovim obećanjima i imajte vere. Živite ovako i svaki dan će vam biti ispunjen Njegovim blagoslovom.

 

Tekst preuzet i preveden sa http://www.motivateus.com/stories/5tips-to-stay-positive.htm

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: